Троянските моторджии продължават с успехите си

Майкъл Иванов

Неотдавна започна новият сезон в моткроса. Ето какво сподели специално за нас  мениджърът на СМК Троян Моторспорт, г-н Гриша Иванов: След победата в Каротица в първият кръг от шампионата на Гърция, троянският клуб по моторни спортове не спря с успехите си.
На 20 март в Кюстендил в първия кръг за републиканския шампионат по супермото, най-голямата надежда на Троян – Майкъл Иванов отново доказал себе си като състезател с непримирим дух и воля за победа. В началото на първия манш дъждът и лошото време изненадали Майкъл, като още във втората обиколка на първия манш той направил грешка и паднал. След това обаче, Майки успял да навакса загубеното време, намесил се в оспорваната борба в челото между Харли Горов и Иво Господинов, като преминал първи финалната линия, оставяйки ги зад себе си на съответно второ и трето място – на над 38 секунди разлика.
Втория манш преминал по-гладко и също бил спечелен от Майки. Така в крайна сметка след двата взети манша Майки повежда в класирането за републиканския шампионат. Две седмици по-късно дошъл ред и на първия кръг от източноевропейския шампионат. Състезането се провело миналият уикенд в град Гевгеля, Македония.Там троянският клуб взел сериозно участие и премерил сили с представители на още осем държави.
При 85 кубиковите машини, може би вече за никого не е изненада, че Майкъл Иванов грабнал победата. Този път по още по-категоричен начин – с преднина от 58 секунди в първия и 50 секунди във втория манш. Зад него оставил Георги Георгиев и гъркът Родос Анестис. Сравнително слабо се представил един от основните конкуренти на Майки и тази година – румънецът Кристиян Томпа, който останал четвърти.

В по-големите класове МХ2 и МХ3, останалите наши състезатели се представили също доста добре. Мирослав Христов завършил четвърти и двата манша в клас МХ3. В клас МХ2 Кристиян Кръстев останал седми, а Борислав Стоименов – десети.
Предстоят нови две важни състезания, този път за европейският шампионат.
На 17 април в Сърнещи, Румъния ще се проведе първото от тях, а на връх Великден – 23,24 април ще можем да се насладим на кръг от европейската надпревара и на пистата край Троян. И на двете състезания очакваме силно представяне, като в Троян се надяваме и на силна подкрепа от тълпата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.