Нови площадки за игра в Троян и две села ● Част от съоръженията ще са достъпни и за деца с увреждания

Нови-площадки-за-игра-в-Троян-и-две-селаДве детски площадки се изграждат в момента по съвместен проект на Общината и Местната инициативна група (МИГ) „Троян и Априлци“ към Програмата за развитие на селските райони. Проектът е за рехабилитация на обществени зелени площи, детски площадки и съоръженията към тях (включително доставката им) в Троян и Дебнево.

В града детската площадка е тази в градинката пред бившето кино, която след приключване на строителството ще разполага с две зони, предназначени за различни възрастови групи – до 3 и до 12-годишна възраст. Работи се интензивно и очакванията са до няколко дни да бъде готова площадката за по-малките деца.

В проекта за Дебнево е предвидено благоустрояване на парка в селото чрез изграждане на паркова алея и рампа за достъпна среда, отваряне на допълнителен подход към него и монтаж на детски съоръжения.

Половината от съоръженията на площадките и в Троян, и в Дебнево ще бъдат достъпни и за деца с увреждания, но в селото те ще са разположени върху настилки от тротоарни плочи. Всички останали ще отговарят на изискването за допустима ударопоглъщаща настилка – трева.

До момента са изпълнени бетоновите работи и сега се полага тротоарната настилка. Съоръженията се сглобяват, за да могат после да бъдат монтирани върху стоманобетонните фундаменти.

Съвместно с МИГ, пак по Програмата за развитие на селските райони, в Балканец се изгражда център за отдих, свободно време и спорт. Вече е готова площадка, на която са обособени игрища за футбол на малки вратички, волейбол и бадминтон. Строително-монтажните работи са приключили и предстои въвеждането на обекта в експлоатация.

Източник: Троянски глас

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.