Хари Велев осъди прокуратурата

Хари Велев осъди прокуратурата11 хиляди лева неимуществени вреди ще получат от прокуратурата троянският бизнесмен Хари Велев и синът му заради обвинения в кражба на ток, гласи решение на Ловешкия окръжен съд.
Вероятно част от троянци все още си спомнят, че под пощата имаше ресторант – стопанисваха го баща и син Велеви, давайки на висококласното заведение името „Юнион клуб“. В края на 2004 г. от МВР направили проверка там и установили, че на вътрешното табло след електромера има контакт, който не отчита енергията, консумирана от въпросното табло. След два месеца на Хари Велев било повдигнато обвинение, но Районният съд в Троян го оправдал. Решението на троянските магистрати било потвърдено и от Ловешкия окръжен съд през 2006 г.
Според бизнесмена по време на дълго продължилото наказателно производство – независимо че той подпомагал разследването във всичките му фази, загубил сделка със сръбски партньори за 500 хил. евро. Нанесената му материална щета от проваления договор била в размер на минимум 50 хил. евро.
Съставът на Ловешкия окръжен съд счел иска за тази сума за неоснователен и недоказан, но е постановил осъдителна присъда срещу прокуратурата на Република България за сумата от 6000 лв. за бащата и 5000 лв. за сина, тъй като претърпели неимуществени вреди, причинени вследствие на незаконно обвинение в кражба на ток.
Хари Велев е сред най-известните троянци. Допреди десет години бе изявен активист на СДС, след разцеплението премина в партията на Евгени Бъкърджиев. С помощта на бившия син депутат Владислав Костов троянският бизнесмен приватизира известното предприятие за керамика „Изкуство“, което отдавна не работи. Миналата година край Дебнево откри своя фабрика.

2 thoughts on “Хари Велев осъди прокуратурата”

  1. Лелеее и това доживяхме, крадец да осъди прокуратурата!!!!!!! при това при явно доказано престъпление… България страна на абсурдите, Троян столица на България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.