Повече местни приходи отчитат в Общината

наемите и арендните вноски не бяха актуализирани с ръста на МРЗ, освободени от такса смет бяха гражданските организации, които работят на територията на общината и ползват безвъзмездно общински имоти. Резултатите показват, че предприетите мерки, колкото и спорни да изглеждаха за някои, са ефективни. Така например приходите от данък върху превозните средства са изпълнени и са събрани 791 000  лв., от които 265 000 лв. данъци за минали години.

Внедреният нов програмен продукт за администриране на местните данъци и такси също доказва своята полезност – установени са лица, декларирали повече от едно “основно жилище”. Данъкът е преизчислен съобразно действащите нормативни документи и са събрани 61 000 лв. данък върху недвижимите имоти  повече спрямо събраните предходната година

През 2012г. са издадени 1 539 акта за установяване на задължения по декларации,  като е  съблюдавано правилото за 5-годишна давност по ДОПК. От тях за данък недвижими имоти и  такса за битови отпадъци има 327 бр.,  за данък върху превозни средства – 1 011бр., за патентен данък  -129 бр., и  за туристически данък –  72 броя.

Преписките на неплатилите в срока за доброволно плащане се предават на публичен изпълнител за предприемане на действия по принудително събиране, се казва в съобщението от Общината.

През изтеклата година са обслужени 15 200 клиенти, като са приети и обработени 8 953 броя преписки / декларации, искания и заявления/.

One thought on “Повече местни приходи отчитат в Общината”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.