На 10.11.2015 г. Общински съвет Троян започна работа. Благоразумие, Истини, Законосъобразност, дали?

На 10.11.2015 г. Общински съвет Троян започна работа.1. Благоразумието. Още преди да бъде гласуван дневният ред, с което да стартира на практика тази първа сесия на ОбС Троян – общинският съветник г-н Радевски предлага сесията да бъде прекратена, защото ги нямало трима общински избранници, които не били положили Клетвата си. Това са двамата кандидати за кмет Ангелов и Шишков, както и лидерът на ГЕЕРБ Троян Миховски. Защо е благоразумие? Ами защото това не е никакво основание за прекратяването на тази първа и Учредителна сесия на ОбС Троян. След като г-н Радевски и останалите избраници от листите на ГЕРБ и Избор за Троян твърдят, че сесията била много важна – ами защо не накараха Ангелов, Шишков и Миховски /при Миховски случаят е по-особен/ да дойдат и да положат Клетва и Учредителното събрание на ОбС Троян да се проведе? След което да напуснат и да бъдат заменени от следващите в листите си? Отделен е въпросът дали не можеше още на тази сесия да дойдат следващите от листите, което ще разгледам в т.“Истини“. Както казват старите българи – „хем насран, хем голям“. Другари и другарки от ГЕРБ, „Избор за Троян“, Радевски, Шишков, Ангелов и Миховски – кой ви дава правото да се подигравате с жителите на общината и с ОбС Троян, който не ви е бащиния, а по Закон е орган на местното самоуправление? ОбС Троян е Учреден за мандата 2015-2019, чрез 26 положили клетва и влезли в правомощията си общински съветници, които са с достатъчно мнозинство за да могат да вземат всякакви решения. Това го запомнете, защото на него се базират част от беззаконията на Акимов, като водещ тази сесия, както и колосалния автогол, който си вкараха г-н Радевски, ГЕРБ и „Избор за Троян /какъв цинизъм/.

2. Истините: Старт на истините даде господин ( по известен в обществото, като другаря) Балев, който обясни на новите – стари общински съветници, че вината да не присъстват заместниците на тримата избрани общински съветници е …. Изборният Кодекс на М.Манолова??!! Да се смееш ли да плачеш ли. /някой спомена, че готвачката-инженер май е объркала подправките/ След др.Балев и др.Акимов не закъсня да удари другата истина, че вината е на … ЦИК?! Напълно безсмислено е да оборвам изречените истини от Акимов и Балев. По-добре ще е да дам пример от съседен Ловеч – след първия тур на изборите, г-жа Корнелия Маринова се отказа от листата на ГЕРБ Ловеч, където тя вече бе избрана за общински съветник и ВЕДНАГА на нейното място бе определен от ОИК Ловеч г-н Заверджиев, като следващ в листата. Дори не давам пример с г-жа Михайлова и нейния заместник като общински съветник, който бе в залата, закле се и стана пълноправен общински съветник. Само за тези от ГЕРБ и „Избор за Троян“ истината е тази. Кой не подлага истините на Балев и Акимов под съмнение? Очевидно останалите общински съветници, които вярват на тези истини и защото нито един не ги подложи на съмнение. Господин Сираков многомандатник в ОбС  Троян, дълбоко вярващ в „акимово-балевата” истин също  подкрепи с гласуване прекратяване на сесията. Защото той, г-н Сираков, е наясно с истините в общинския съвет. При ДПС не е изненада, че за тях няма тайни в местното самоуправление.. Те първи установяват истината и няма никакво значение, кой първи ще я изрече на глас и са на линия където и когато трябва.

По казуса Миховски: След избирането на г-жа К.Маринова за кмет на Ловеч, г-н Миховски ВЕДНАГА бе определен за нейното място, като депутат в НС, след което полага Клетва в НС и вече е депутат. И тук се пита в „задачата“ подал ли е заявление   г-н Миховски в ОИК Троян за да бъде заличен от листата на ГЕРБ за общински съветник след като е определен за депутат в НС или преди да положи клетва в НС.

Или се е клел в НС като в същото време продължава да е избран и за общински съветник. Ако е така – наясно ли е г-н Миховски от коя страна е „настъпил мотиката“? А ако е подал заявление в ОИК за изваждане от листата за общински съветници – защо ОИК Троян не са определили следващия в от листата на ГЕРБ за общински съветник? Дали е имало време или ОИК е спряла работа?

Как е възможно нещата да се уредят за броени дни в Парламента, а за ОбС да не могат? Какво се случва е Троян?

Нали благоразумието и истината са водещи, но, като че ли нещо не се получава.

3. Законосъобразността.  След като бе гласувано „процедурното предложение“ на г-н Радевски и бе гласувано ЗАСЕДАНИЕТО ДА СЕ ПРЕКРАТИ, последваха низ от законосъобразности:

а/ най-напред по самото решение.. В решението не се упоменава ЗА КОГА се отлага, „спира се часовника“ на тази първа и Учредителна сесия. САМО общинските съветници могат да решат КОГА ще продължи тази първа сесия и НИКОЙ ДРУГ!!! Така е според закона! И никой друг освен тези 26 общински съветника НЯМА това право да определя кога ще е продължението на тази Първа сесия и да „пусне часовника“. Чие и на кого ще бъде следващото законосъобразно свикване на заседание на ОбС Троян, което да продължи Учредителната сесия?

б/ следващото се извършва от Акимов, който предлага ПАРТИИТЕ да се разберат кога да е следващото заседание. Дори преди да закрие тази част от Първата сесия, Акимов призова представителите на „партиите да останат“ в залата???!!! По член от ЗМСМ, който само др.Акимов знае? След 8 години кмет и общински съветник, той е научил много от този Закон. Всъщност, др.Акимов е онзи юрист, който е завършил „престижните юридически факултети във Вашингтон, София и Москва“, за което ме информира, когато на една сесия по-миналия мандат му казах, че е юрист, колкото аз съм светите братя Кирил и Методий едновременно. Вкарването на партийния живот в съвета уби местното самоуправление, но на кой му пука, нали е според закона. Ама кой закон?

в/ за да придобие компетентността още по-голямо измерение – Акимов съобщава, че щял да пита ОИК кога ще имат готовност и да нарочат ден и час, когато ОбС Троян да си проведе сесията. Имаме конституиран ОбС и с влезли в сила правомощия на 26 общински съветника. Никой друг /освен те самите/ не може да им определя дати за сесии и каквото и да било, но законността в ОбС Троян е потресаваща и винаги е водила до законосъобразни решения!!!

г/ След като ОбС гласува предложението на г-н Радевски за „прекратяване на сесията“, единственото нещо което трябваше да направи Акимов бе да закрие заседанието и нищо повече!!

Да, ама не!

Даде думата на др. Съев, после на д-р Александрова, после на др.Балев и добре, че поне Радевски се усети каква седянка стана, та се наложи бързо-бързо да прекрати тази тлака.

*

А сега дойде ред на черешката на тортата!

ОбС Троян гласува да се прекрати тази Първа и Учредителна сесия, която бе насрочена от Областния управител и която бе СТАРТИРАНА на 10.11.2015г. с определяне на най-възрастния за временен председател и проект за дневен ред. Това, че ОбС не определи времето и датата за ПРОДЪЛЖЕНИЕТО на тази първа и учредителна сесия е пълно безумие и невежество, но това е най-малката беда. Все някой ще извърши беззаконие и ще насрочи дата за продължението на този цирк. Друго е по-интересното. Тези умници дават ли си сметка, че следващата сесия няма да е нова, а ще е продължение на Първата сесия. Тази първа сесия, която е стартирала с 26 общински съветници и ще трябва да ПРИКЛЮЧИ в състав САМО от тези 26 съветника, които ТЕ И САМО ТЕ Учредиха новия ОбС, след което взеха Решение за ПРЕКРАТЯВАНЕ на тази Първа сесия. Дават ли си сметка тези умници, че процедура по полагане на Клетва от тримата липсващи по време продължението на тази Първа и Учредителна сесия или от техни заместници, определени от ОИК – НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!!

Може – ама на втората сесия!

Всяко „обновяване“ на състава спрямо учредителите от Първата сесия, която тези умници смятат да направят по време ПРОДЪЛЖЕНИЕТО на тази Първа сесия ще са пълно беззаконие и суспендиране на тази Първа и Учредителна сесия.

За отчайващите умници в ОбС – УЧРЕДИТЕЛИТЕ на новия ОбС за мандат 2015-2016 са 26 /двадесет и шест/ общински съветника, които се знаят, заклели са се и са вписани ПОИМЕННО!!!

За по-малко отчайващите умници в ОбС – на следващото заседание на ОбС, което ще е ПРОДЪЛЖЕНИЕ на Учредителната сесия от 10.11.2015 – ОбС ще трябва да си избере председател от тези 26 души, които Учредиха този ОбС за мандата 2015-2019.

На ВТОРАТА сесия на ОбС – чак тогава ще можете да се увеличи състава на ОбС Троян с още 3-ма души.

Е, оти „ручахте жабетата“, недраги ми умници?

*

Всичко това, уважаеми жители на Троян, се случва пред очичките и умните главички на всички останали ваши избраници в ОбС Троян, които демонстрираха ТОТАЛНОТО СИ НЕВЕЖЕСТВО, непознаването на ЗМСМА и пълното им безхаберие какво изобщо се случва в залата. Ето, тези екземпляри ще ви определят бъдещето през следващите 4 години! Това са избранниците ви. Това е „каймака“ на вашето общество!? На вашето и на децата ви, които все още не са избягали от тоталната простотия, неграмотни избраници и пълното опростачване, лъжи, измами и беззакония в този град.

П.п. 1 – За липсата на морал, достойнство и елементарна отговорност от г-дата В.Ангелов, Д.Шишков и И.Миховски, които спомогнаха за сътворяването на това безумие и провал на Първата сесия на ОбС Троян – дори не ми се търка клавиатурата. Нека сами си „носят кръста“ и друг да ги „съди“!

П.п. 2 – Троянските медии и журналисти отново доказаха за сетен път колко не са в час и че само ги бива да тиражират идиотщините на господарите си. Специалисти са единствено по „пиенето на хапчета“ и „пристигането на психиатъра“. И за тях не бива да се хаби клавиатурата!

 

14.11.2015
И.Пеевски

2 thoughts on “На 10.11.2015 г. Общински съвет Троян започна работа. Благоразумие, Истини, Законосъобразност, дали?”

  1. Много точен и подробен коментар. Дано повече хора го прочетат, защото това е самата истина.

  2. Г-н Петров, беззаконията в ОбС Троян не са изключение, а правило. Уморих се 8 години да се боря с тези беззакония, а на всичко отгоре някакво вестниче и „журналистът“ му да ме оплюва и унижава за това през цялото това време.
    Ще ви дам още един пример от началото на миналия мандат за подобно беззаконие и също по време на първата и учредителна сесия за мандата 2011-2015. Тогава ако си спомняте, умниците от ГЕРБ и Избор за Троян плюс вече „закупените“ от тях М.Станчев и Т.Трифонов изобщо отказаха да влязат в кабинката и да гласуват за председател на ОбС Троян. Когато приключи гласуването, оказа се, че само 14 об.съветници са гласували, което е по-малко от необходимия брой за провеждане изобщо на заседание /15 души/ и съгласно ЗМСМА тази първа сесия трябваше веднага да бъде прекратена и продължена в друг ден плюс всичките последици от това. Тогава обаче се намеси г-н Енкин с йезуитските си доводи и ОбС продължи, за да бъде избран Акимов за председател на ОбС. Освен беззаконието и наглостта на ГЕРБ и Избор за Троян, тук видяхме и какво представлява „неувяхващата дружба и взаимопомощ“ между бившите съратници от ГК на БКП в лицето на другарите Енкин и Акимов. Няма никакво значение днес на какви партийки са се разделили и какви смешни „битки“ водят, само че колкото за пред тази част от населението, които са нищо повече от дебили с увредени мозъци.
    И в Правилника на ОбС Троян е пълно с противозаконни текстове. И много от решенията на ОбС през годините са незаконосъобразни – ама на кой ли му пука! Като дойдат избори – населението ще си изпочупи краката да си ги преизбира, вместо да им изпочупи главите за това, в което превърнаха Троян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.