Национална конференция по отговорно родителство

Електронно училище за родителиНа 1 февруари 2012 година в заседателната зала на хотел „Президиум“ в Ловеч от 11,30 часа ще бъде открита Конференция по отговорно родителство. Форумът е под патронажа на Областния управител и с подкрепата на Началника на РИО на МОМН Райко Райков и кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев. Конференцията се провежда в рамките на проекта „Електронно училище за родители“, финансиран от Европейския социален фонд и Република България в рамките на Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси“ 2007 – 2013.
Във фокуса на събитието са актуални теми и предложения от областите: отговорно родителство, семейно консултиране, законодателна рамка и др. Конференцията е предназначена за специалисти от всички сфери на образованието, директори, учители, неправителствени организации, родители – всички, които се интересуват от темата. По време на Конференцията ще бъдат представени резултатите от реализацията на проекта „Електронно училище за родители“ и ще бъде споделен опит от различни организации от страната и Ловеч, разпределени в три панела по темите:
„Училища за родители“ – практики, постижения;
„В подкрепа на родителството“ – практики за повишаване на родителския капацитет;
„Училищни практики за работа с родители“.

Очаква се на Конференцията по отговорно родителство да присъстват над 90 участници от цялата страна. 11 от тях ще споделят различни практики, свързани с родителството: Уницеф-България, Асоциация „Родители“- София, 26 СОУ „Йордан Йовков“-София, Фондация „Карин дом“- Варна, Детска ясла „Усмивка“- с. Ясен, община Плевен, Български фонд за жените- София, Сдружение „Образователен свят“- Велико Търново, СОУ „Вела Благоева“- Велико Търново, МКБППМН- Община Гоце Делчев, РИО на МОМН-Ловеч, Сдружение „Взаимопомощ“, ОД на МВР, Детска педагогическа стая, Ресурсен център -Ловеч и ловешките ЦНСТ – 2, ДДЛРГ „Параскева Нейкова“, ОДЗ „Слънце“, ГЧЕ „Екзарх Йосиф І“ и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.