В АГ-отделението отбелязаха Ден на родилната помощ

В АГ-отделението  отбелязаха Ден на родилната помощЛекарите и акушерките от АГ-отделението в МБАЛ-Троян  отбелязаха Деня на родилната помощ, предаде Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Общината. Празника споделиха с тях  зам.-кметовете Недка Топалова и Мариян Балев и управителят на лечебното заведение д-р Пенко Бамбов.
Г-жа Топалова прочете поздравителен адрес от името на кмета Минко Акимов, адресиран до завеждащ отделението д-р Мишо Василев, до лекарите и акушерките в отделението:“ От името на ръководството на Община Троян най-сърдечно  ви поздравявам с Деня на родилната помощ – 21 януари. Честит празник на вас, които дарявате живот, защото няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето. Вашите ръце са първите, които го поемат и подават на майката…В днешния празничен ден, за всички вас – Благодарност и Дълбок поклон!“
Три дългогодишни акушерки получиха подписани от кмета грамоти – Румяна  Лазарова / бивша старша сестра/, Пенка Чернокожева и Стефана Саралиева. Отличията им се дават за дългогодишната им работа в АГ-отделението на троянската болница, за „дните, изпълнени с отговорност, човешка топлота и всеотдайност, за да бъде животът прекрасен“.
Троянци се гордеят със своето АГ-отделение-модерна база и отлични специалисти,  което е предпочитано от бъдещи майки от други градове, пише г-жа Генкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.