Марин Ичев е новият МВР-шеф в Троян

Марин Ичев е новият МВР-шеф в ТроянИнспектор Марин Ичев е временно назначен на длъжността началник на Районното управление на полицията в Троян, съобщава  пресцентърът на Областната дирекция на МВР – Ловеч. Назначението е със заповед на министъра на вътрешните работи от днес,1  юли.
Марин Ичев ще навърши 36 години на 24 декември. В системата на МВР работи вече 11-а година – започнал като техник на електронно-изчислителни машини, тъй като има висше образование от Техническия университет в Габрово, специалност „Автоматика, компютърна техника и технологии“. От 2000-а година е назначен на длъжността „разузнавач“ в сектор „Криминална полиция“ при РПУ – Троян.
Инспектор Марин Ичев е награждаван многократно за постигнати високи професионални резултати.
Както троянци знаят, мястото на първия човек в йерархията на троянското РПУ бе овакантено след молбата на главен инспектор Петър Яшев да бъде освободен от длъжност. Известно е също, че заедно с него подобни молби написаха още 8 служители. В областната преса промяната бе окачествена като политическа поръчка, в местните издания имаше единствено добра оценка за сътрудничеството на журналистите с главен инспектор Яшев и информация за постиженията на троянското РПУ в борбата с престъпността. Самият досегашен началник не бе много словоохотлив – от него се разбра единствено, че ще продължи кариерата си като адвокат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.